HISTORIE, KULTURELLE OG KULINARISKE OPPLEVELSER

Pisa & Lucca

Lucca og Pisa er fremtredende byer i Toscana og tilfører regionen stor kulturell verdi.

Pisa og Lucca er to betydningsfulle byer i Toscana. Lucca er kjent for sine godt bevarte renessanse-murer som omkranser bykjernen og sitt rike historiske arv, som inkluderer mange kirker og tårn. Byen har en sjarmerende atmosfære med smale gater og historiske bygninger. Pisa er verdensberømt for si ... Les mer

Inkludert i turen

  • Leie av sykler
  • Overnatting på hotell med god standard
  • Bagasjetransport mellom destinasjonene
  • Transport til og fra flyplassen
  • GPS-spor til bruk på mobil eller sykkelcomputer
  • Frokost hver dag

Dag 1

Ankomst Pisa eller Firenze

Dere vil bli hentet på flyplassen av vår sjåfør, enten i Pisa eller Firenze, for deretter å bli innlosjert på hotellet i Pisa. Her står syklene klare til dere, ankommer dere tidlig er det muligheter for å ta seg en rundtur i området.

Dag 2

Rundtur Pisa

Etappelengde

50 km

Etter en god frokost er det mange muligheter, syklene står klare for en rundtur til Livorno. Denne havnebyen er kjent for sin historie som en viktig handelsport og sin kosmopolitiske fortid. Ofte oversett av turister til fordel for mer kjente toskanske byer, men Livorno har sin egen sjarm med en livlig havn og et historisk sentrum. Byen tilbyr autentiske kulturelle opplevelser, inkludert lokale markeder og sjømatrestauranter. Livorno har også vakre strender og en berømt terrassemur langs sjøen, kjent som "Terrazza Mascagni". Her kan dere nyte en deilig lunsj før dere fortsetter sightseeing i Pisa.

Dag 3

Pisa til Lucca

Etappelengde

18-53 km

I dag skal dere videre til Lucca, en sjarmerende by mest kjent for renessanse-murer som omkranser byen. For å komme seg dit er det to alternativer, det ene alternativet tar dere med til badebyen Viareggio, her strømmer italienerne til i sensommeren. Denne promenanden strekker seg mange kilometer og har de ikoniske "badehusene" på en snor langs hele promenaden. Velger dere dette alternativet egner deg seg med lunsj i Viareggio.

Det andre alternativet er noe mer strabasiøst og innehar ca. 850 høydemeter i klatring før det bærer nedover til Lucca. Her vil du få en fantastik utsikt over den toscanske-kysten og på andre siden Lucca.

Dag 4

Rundtur Lucca

Etappelengde

35 km

Etter frokost sykler dere i flotte omgivelser til fødestedet til Pinocchio. Ruten fra Lucca til Collodi er omtrent 15 kilometer lang og er relativt lett å sykle, noe som gjør den egnet for syklister på alle nivåer, inkludert familier. Det meste av ruten følger mindre veier og stier med lite biltrafikk, noe som gjør turen trygg og behagelig.

Etter å ha forlatt Lucca, vil landskapet gradvis endre seg fra urbane omgivelser til den frodige toskanske landsbygda, preget av olivenlunder, vingårder, og små landsbyer. Terrenget er hovedsakelig flatt med noen få mindre stigninger, spesielt når du nærmer deg Collodi.

Collodi selv er mest kjent for å være knyttet til Carlo Lorenzini, bedre kjent som Carlo Collodi, forfatteren av "Pinocchios eventyr". Her kan du besøke den berømte Parco di Pinocchio, en temapark dedikert til den berømte tredukken, samt den historiske Villa Garzoni og dens praktfulle hage.

På kveldstid kan dere nyte vandring på bymuren, nyte et bedre måltid på en av de mange autentiske toscnaske restaurantene.

Dag 5

Hjemreise

Avhengig av deres flytider, dersom dere har sen avgang tilbake til Norge kan vi avtale forlengelse av leiesyklene og sette opp en kortere rute.

Bestill reise

feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding