Reims til Paris

Weekend i Champagne

Tilbring en langhelg i vakre Champagne i Frankrike. Dere bestemmer selv når dere vil reise.

En gate på landsbygda i Champagne

Dere flyr til og fra Paris. Turen kan forlenges etter eget ønske, men er minimum fra fredag til søndag. Skal dere sykle anbefaler vi minimum tre overnattinger. Turen kan forlenges med flere sykkeldager eller en ekstra natt i Paris. Eller begge deler.

Inkludert i turen

  • Leie av sykler
  • Overnatting på hotell med god standard
  • Bagasjetransport mellom destinasjonene
  • Transport fra og til flyplassen
  • Ruter til GPS og mobil

Dag 1

Ankomst Reims

Reims er den største byen i den tidligere regionen Ardenne-Champagne (ble slått sammen med andre regioner i 2016). Sammen med Épernay og Ay danner Reims senter for Champagne-produksjonen. De fleste av de store produsentene har hovedkvarter i Reims. Her er det mulighet for å besøke ett av disse for en guidet tour i de underjordiske gangene som huser en rekke årganger med Champagne. Omvisningen avsluttes normalt med en smaksprøve. Vi anbefaler at dere velger en tidlig flight, slik at dere får tid til dette første dagen. Her har Norwegian, SAS og Air France alle avganger på morgenen.


Dag 2

Reims - Épernay

Nå tar dere fatt på sykkelturens første etappe. Dere vil sykle på smale romantiske landeveier, med små landsbyer som perler på en snor. Dere vil finne små Champagnehus i nær sagt alle disse. Mot slutten av etappen vil dere stoppe ved klosteret hvor selveste Dom Perignon ligger. Herfra triller dere ned langs druerankene til Moët & Chandon. Etter en liten titt ved gården deres fortsetter dere de små km inn til Épernay. Byen regnes som selve hjertet i Champagne, og er en sjarmerende by med intet mindre enn 110 km med underjordiske ganger. Om ønskelig kan vi ordne en omvisning. For de som ikke har mulighet til å gjennomføre dette i Reims vil vi absolutt anbefale det.
Det er også mulig å ta en hviledag her, for å virkelig kunne boltre seg i det kulinariske tilbudet. Kanskje frister det med et elvecruise, ballongferd elleren liten runde på sykkelen.

Dag 3

Épernay - Étoges

I dag venter det dere ytterligere noen fantastiske km på sykkelsetet. Områdene blir stadig noe mindre urbane, og dere ender opp på et gammelt slott, hvor dere skal overnatte. Her er det mulig å ta en liten piknikk i slottshagen som lunsj, for så å nyte en gourmetmiddag på restauranten som også ligger på området. Hit kommer folk fra fjernt og nært for å spise og sosialisere seg.

Dag 4

Overnatting i Paris

Syklene vil bli hentet på slottet, og dere blir transportert til Paris (eller en annen destinasjon, om dere har bedt om det).

For de som skal rett hjem vil dere bli transportert til flyplassen. For de andre til hotellet.
Her vil vi ordne hotell tuftet på deres preferanser, men vi anbefaler alle å vurdere kunstnerkvarteret, Montmartre. Området gir deg nesten en følelse av å reise tilbake i tid, og overgår selv Latinerkvarteret hva romantikk og godfølelse angår. Det er selvsagt mulig å bo mer enn én natt i Paris, og i så henseende virkelig få muligheten til å utforske byen.

Bestill reise

feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding