En absolutt drøm for vintersyklisten

Vintereventyr i Nordmarka

Vintersykling på sitt vakreste, hvor deltakerne vil sykle på brøytede skogsveier og overnatte på tradisjonelle skistuer i Nordmarka.

En tur som bringer deltakerne dypt inn i Nordmarkas vinteridylliske villmark. Her er det kos og hygge som står i sentrum. Med på kjøpet får vi en genuin følelse av å være del av en ekspedisjon. Mange vil nok få assosiasjoner til skiturer fra barndommen, men med sykkel får det hele enda en dimensjon. ... Les mer

Inkludert i turen

  • Frakt av bagasje
  • Frokost og lunsj hver dag
  • Tre-retters middag fredag og lørdag
  • To guider på sykkel
  • To overnattinger

Dag 1

Vélochef Clubhouse - Kikutstua

Etappelengde

25 kilometer

Høydemeter

532 høydemeter

Vi møtes på Vélochef Clubhouse i Oslo sentrum for et varmt måltid før vi drar ut i skogen. Solen går ned når vi drar, og den første dagen bringer oss fra sentrum ut i Nordmarka, hvor vi sykler på de stengte og snødekte grusveiene i fullstendig mørke. Vi skal gjennom skogen og passere noen av de gamle bygdene, og sågar en gammel skole ved Bjørnsjøen - skolen var et tilbud for de som bodde ute i villmarken. For det er faktisk en villmark, til tross for at det bare er en kort kjøretur fra Oslo. Siden området er stengt for allmenn ferdsel vil vi være alene - bortsett fra en og annen syklist og langrennsløper som vi kanskje ser. Vi får noen kortere stigninger på veien – og en utforkjøring eller to – til Kikutstua, hvor vi skal overnatte. Dette er en ekte norsk betjent turisthytte, hvor du kan slappe av ved peisen før middag.

Dag 2

Kikutstua - Kobberhaugshytta

Etappelengde

68 kilometer

Høydemeter

1 279 høydemeter

I dag skal vi nyte vinterlandskapet i dagslys. Vi fortsetter vår ferd innover Nordmarka og passerer over toppen ved Hakkloa, med sin storslåtte utsikt over innsjøene. Etter å ha sluppet oss ned til Nittedal, vil vi klatre tilbake til Nordmarka og ta for oss noen av veiene som om sommeren er blant de mest kjørte grusveiene i Norge. Nå er det vinter og du ser ingen grus - bare snø. Hvis været tillater det, og du er klar for det, er det sjansen for å ta små avstikkere dypere inn i skogen - og opp noen ganske lange stigninger - for å dekke lengre avstander. Etter en lang nedstigning til en av Oslos tre daler – Sørkedalen – avslutter vi dagen med en kort stigning opp til Kobberhaugshytta. Dette er nok en lokal og unike hytte for overnatting. Det er her vi skal slappe av og nyte et godt måltid etter en lang dag ute i vinteridyllen.

Dag 3

Kobberhaugshytta - Vélochef Clubhouse

Etappelengde

44 kilometer

Høydemeter

517 høydemeter

Vår siste dag tar oss tilbake til der det hele startet i Oslo. Innen vi slutter der, tar vi en sløyfe tilbake inn i Nordmarka, hvor vi skal legge en ekstra sløyfe opp til Tømtehytta - en lokal gård nær byen, men som likevel fremstår utrolig skjermet. Herfra skal vi tilbake mot byen og ut av skogen. Når du kommer tilbake vil du finne det vanskelig å tro at du har vært så nær sivilisasjonen hele tiden. Nordmarka er en garanti for opplevd villmark innen sykkelavstand.

Bestill reise

feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding