En rundtur fra Volterra

Toscana rundt

Om du er romantiker, mat- og vinelsker, eller kanskje en kombinasjon av begge, er Toscana en drømmedestinasjon.

Volterra, Italia

Hvem har vel ikke sittet og sett filmer som «Letters to Juliett» og «Under the Tuscan sun», og tenkt at dit, dit skal jeg en gang. Dit må jeg! Nå har du muligheten. En mer autentisk opplevelse av områdene er nærmest ikke mulig å få. Det er viktig å merke seg at veier og traséer er valgt ut med turs ... Les mer

Inkludert i turen

  • Leie av sykler
  • Overnatting på hotell med god standard
  • Bagasjetransport mellom destinasjonene
  • Transport fra og til flyplassen
  • GPS-spor til bruk på mobil eller sykkelcomputer
  • Frokost hver dag

Dag 1

Ankomst Firenze eller Pisa

Vi henter ditt reisefølge på flyplassen, og bringer dere til middelalderbyen Volterra. Volterra er en særdeles pittoresk middelalderby, med historie tilbake til år 800 f.kr. Først nærmere 500 år senere fikk byen sitt nåværende navn, Volaterra, da byen var under romersk kontroll.

Her er det mest dagsturister, så kveldene er langt mer bedagelige enn det du opplever i byer som Firenze, Siena, Lucca og Pisa. Det skyldes i stor grad at det kun er tre hoteller innenfor bymurene. Selv om det er roligere enn i andre, mer kjente byer, er det langt ifra uten liv. Det sørger byens 25 restauranter for. Her vil selv den mest kresne gane finne noe som appellerer.

Dag 2

Volterra - San Galgano

Første sykkeletappe står for tur. Syklene står allerede ved hotellet, og er klargjort den enkelte deltaker, basert på mål og preferanser. Det vil likevel bli gjort finjustering av syklene, slik at disse passer perfekt innen dere setter avgårde. Det vil også bli gitt enkle instruksjoner relatert til lading av syklene, hvordan girene fungerer, etc.

Ferden går nedover de første 10 kilometerne, og foregår på brede veier av god kvalitet, som gjør utforkjøringen til en sann glede. Dernest flater det litt ut, og veien blir etter hvert betydelig smalere, og trafikken er nærmest ikke-eksisterende den kommende drøye milen. Lunsj er det naturlig å innta i sjarmerende San Dalmazio. Hit kommer dere etter snaut 30 km sykling. Avslutningsvis blir etappen mer kupert, på typiske Toscanse landeveier. Det er relativt stor sannsynlighet for å se lokalt vilt som bla. hjort, rev, og diverse rovfugl i dette området. Vel fremme ved hotellet venter det gode muligheter for forfriskninger i hagen. Hotellet ligger et steinkast unna et av områdets mest populære turistattraksjoner, Abbazia di San Galgano. En gotisk kirke fra 1200-tallet, hvor nærmest hele bygget, med unntak av taket, fremdeles står. På åskammen rett på oversiden ligger det et kapell som fremdeles er «i drift», samt en liten vinbar med panoramautsikt over landskapet. Alt er innenfor gangavstand fra hotellet, og er så definitivt verdt et besøk.

Dag 3

San Galgano - Siena

Dagens etappe bringer dere innledningsvis rett nordover på før dere etter hver tar av på små landveier hvor underlaget varierer litt mellom asfalt og den hvite grusen området er så kjent for. Partiene med grus bidrar til å gi en følelse av å reise tilbake i tid. Noe som forsterkes av de tradisjonelle bygningene og steinmurene langs veien. Strekningene med grus er aldri veldig lange. Mot slutten av etappen dreier ruten østover på vei inn i Siena by. Her skal dere tilbringe to netter.

Dag 4

Hviledag i Siena

Siena er av mange ment å være den vakreste byen (av litt størrelse) i regionen. Byen er bygget på syv høydedrag rundt byens vifteformede torg, Piazza del Campo. Piazza del Campo er selve hjertet i Siena, og har en høydeforskjell på nesten åtte meter. Siena er viden kjent for hesteløp, «Palio», som foregår to ganger i året (2. juli og 16. august) på nettopp Piazza del Campo. Skal man ha håp om å få sett dette bør man være tidlig ute.

Her ligger også rådhuset, Palazzo Pubblico. Like ved ruver tårnet Torre del Mangia, med sine 505 trinn til toppen. Tårnet ble oppført mellom år 1338 og 1348. Herfra har du makeløs utsikt over byen og landskapet rundt. Både Palazzo Pubblico og Torre del Mangia er åpne for publikum, og bør absolutt oppleves.

Foruten arkitekturiske perler i nær sagt hver eneste gate, byer Siena også på kulinariske opplevelser av høy klasse. Som i de fleste storbyer er det turistfeller her også, men de skal vi lose dere forbi. Siena gir også anledning til å gjøre litt shopping, for de som ønsker det.

Dag 5

Siena – Radda in Chianti

Etter en ganske lang etappe i går er dagen i dag noe enklere. Dere vil sykle rett nordover, inn i Chianti. Veiene er en blanding av smale asfalterte veier, samt noen strekninger på de magiske hvite grusveiene, som området er kjent for. Dere vil være omgitt av olivenlunder og vinranker. Etappen avsluttes i Radda, som huser kontrollorganet som sertifiserer Chianti-vinene med den ettertraktede DOCG-betegnelsen (Denominazione di Origine Controllata e Garantita).

Dag 6

Radda in Chianti – San Gimignano

Nå er det dags for å sette nesa vestover igjen. Nærmere bestemt mot ikoniske San Gimignano. Også i dag venter det landeveier av ypperste merke. Der hvor dere de siste dagene har slappet av i lune og rolige omgivelser er det nå muligheter for å få litt mer folkeliv igjen. San Gimignano yrer nemlig av liv. Dette menes å være Italias best bevarte middelalderby. Der hvor de fleste andre byer har bygninger fra ulike epoker er så ikke tilfellet her. Så å si alt stammer fra middelalderen. Et utall restauranter og kaféer byr på mange kulinariske muligheter. Ikke glem å prøv iskremen i byen.

Dag 7

San Gimignano – Casciana Terme

Turens siste etappe bringer dere mot byen som er kjent for sine termiske bad, Casciana Terma. Ferden dit går innledningsvis på ordinære landeveier, før de mot siste halvdel fører inn på smale veier langs åskammer og sypressaleer. Her vil dere ha utsikt til det duvende kulturlandskapet på begge sider.

Vel fremme ved hotellet kan dere nyte god mat og drikke, og ta en dukkert i bassenget. Alternativt kan dere spasere de få meterne over torget til badet byen er så kjent for, og nyte de varme kildene.

Casciana Terme ligger i det fantastiske toskanske landskapet i nærheten av Pisa, og er en av de små juvelene som den toskanske kulturen nøye har bygget og bevart gjennom århundrene.
Landsbyens tusenårige historie er pakket inn i en romantisk legende om grevinnen Matilde di Canossa. Adelskvinnen skal etter sigende ha hatt en tam, men skrall, gammel svarttrost som hun registrerte ble stadig bedre etter å jevnlig ha duppet seg i vannet fra en varm kilde. Grevinnen skal så ha tatt i bruk det fantastiske vannet for å lindre gikt og ubehag.

Hun bestemte seg dernest for å bygge infrastruktur og startet en rekke utsmykningsarbeider.

Badet tiltrekker seg i dag tusenvis av turister hvert år. Det termiske vannet i Casciana kalles "Acqua Mathelda", til ære for grevinnen, og springer ut ved en konstant og naturlig temperatur på 35,7 grader C.

Dag 8

Transport til Pisa eller Firenze

Nå går ferden til flyplassen, med mindre dere har ønske om å forlenge ferien med et døgn i Pisa eller Firenze før hjemreise. I så tilfellet transporterer vi dere til hotellet i den aktuelle byen i stedet.

Bestill reise

feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding