Langhe-Roero & Monferrato

Piemonte

Piemonte er en italiensk region som byr på noe av det ypperste i Europa hva gjelder kulturelle og kulinariske opplevelser.

Barolo i Piemonte

Piemonte produserer noen av verdens mest kjente viner, med Barolo, kjent som kongenes vin, som selve spydspissen. Området produserer hvite, røde, rosé og musserende viner, men det er utvilsomt de røde vinene som har gjort området kjent. I tillegg til nevnte Barolo er Barbera og Barbaresco ettertrakt ... Les mer

Inkludert i turen

  • Leie av sykler
  • Overnatting på hotell med god standard
  • Bagasjetransport mellom destinasjonene
  • Transport fra og til flyplassen
  • GPS-spor til bruk på mobil eller sykkelcomputer
  • Frokost hver dag

Dag 1

Ankomst Milano

Dere vil bli hentet av oss på flyplassen og kjørt til vingården i Rocchetta Tanaro, hvor dere skal bo første natten. Vingården har røtter tilbake til 1000-tallet, og har i dag en avtale om levering av vin til Royal Opera House i London, som i seg selv er et kvalitetsstempel. På kvelden blir det naturlig nok anledning til
vinsmaking. Eiendommen er nå verneverdig som en del av UNESCO-statusen
for Monferrato-området.

Dag 2

Rocchetta Tanaro til Montegrosso d'Asti

Etappelengde

36 km

Syklene står allerede på vingården og venter på dere. Dere skal nå ta fatt på
første sykkeletappe, som begynner pent og pyntelig. Den bringer dere relativt
raskt inn i Parco naturale di Rocchetta Tanaro. Veiene vil hele dagen igjennom
slynge seg mellom ulike typer av dyrket mark, enger med solsikker, og åser med små, sjarmerende og historiske landsbyer. I denne delen av Monferrato er det ennå få turister som har funnet veien. Noe som merkes godt på trafikken, som nærmest er fraværende på store deler av dagens trasé.


Dag 3

Montegrosso d’Asti til Cortemilia

Etappelengde

46 km

Dagen starter på små, fredelige landeveier, som omkranser av mais-, hvete- og
vinmarker. Siste halvdel av dagens rute vil bringe dere inn på smale landeveier
som går midt blant vinrankene i de pittoreske åssidene. Det blir en del stigning
i dag, men det er verdt det. Avslutningsvis blir det en lang utforkjøring, før de
siste fem km til hotellet venter. Her kan man nyte god mat og drikke, da kokk og
innehaver Carlo har laget mat til Sopiha Loren, Obama og det italienske
fotballandslaget. Det er også muli å ta en dupp i bassenget.

Dag 4

Cortemilia til Castelletto Uzzone

Etappelengde

26 km

I dag venter det en utrolig vakker og spektakulær etappe. Det stiger ganske mye i dag, men til gjengjeld er ikke etappen så lang, så her er det bare å ta tiden til hjelp. Dette er nok også den dagen hvor omgivelsene er på sitt frodigste. Dere skal gjennom deler av naturreservatet Parco Regionale di Piana Crixia. Et lite vernet område kjent for sine skånsomt kultiverte åser, og bratte eksponerte berg. Vegetasjonen er av det tetteste du finner i regionen. På hotellet har dere storslått utsikt, og flotte fasiliteter for avslapping og hygge.

Dag 5

Castelletto Uzzone til Monforte d’Alba

Etappelengde

48 km

Der hvor gårsdagens etappe var turens korteste, er dette den lengste. Dere vil bevege dere mot stadig mer kultivert landskap, hvor dere innledningsvis vil se en del hasselnøttproduksjon, som så gradvis går over i flere og større vinmarker, når dere vil befinne dere i vindistriktets aller helligste områder. Lunsj vil vi anbefale å ta etter ca. 30 km, hvor dere har kommet til byen Bossolasco. Denne ligger på en høyde, snaut 750 moh., og er dagens siste lille topp. Etter lunsjen kan glede dere over mer lettkjørt terreng, gjennom vinmarker, og inn til Monforte d’Alba.


Dag 6

Monforte d’Alba til Alba

Etappelengde

29 km

Turens siste sykkeletappe, og for en etappe det er. Små landsbyer, kirkespir og slott preger etappen, hvor veiene oftehever seg over de dyrkede markene og innbyr til panoramautsikt over landskapet rundt. Dere skal innom Barolo, La Morra, og Grinzane Cavour.

Sykkelturen avsluttes i Alba. Byen er flere tusen år gammel, og regnes som hovedstad i området Langhe. Her ligger alt til rette for å nyte en helaften. Reiser dere sent på året kan vi være behjelpelige med å skaffe billetter til Alba Music Festival, som avholdes i forbindelse med trøffelfestivalen som årlig holdes i Alba.

Dag 7

Hjemreise

Dere blir plukket opp ved hotellet og transportert til flyplassen.

Bestill reise

feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding