Langhe-Roero & Monferrato

Piemonte

Piemonte er en italiensk region som byr på noe av det ypperste i Europa hva gjelder kulturelle og kulinariske opplevelser.

Barolo i Piemonte

Piemonte produserer noen av verdens mest kjente viner, med Barolo, kjent som kongenes vin, som selve spydspissen. Området produserer hvite, røde, rosé og musserende viner, men det er utvilsomt de røde vinene som har gjort området kjent. I tillegg til nevnte Barolo er Barbera og Barbaresco ettertrakt ... Les mer

Inkludert i turen

  • Leie av sykler
  • Overnatting på hotell med god standard
  • Bagasjetransport mellom destinasjonene
  • Transport fra og til flyplassen
  • GPS-spor til bruk på mobil eller sykkelcomputer

Dag 1

Ankomst Milano

Dere vil bli hentet av oss på flyplassen og kjørt til vingården i utkanten av Grazzano Badoglio, hvor dere skal bo første natten. Vingården har også byenes beste restaurant, som holder meget høy standard. På kvelden blir det naturlig nok anledning til vinsmaking. Gården ligger på en høyde med flott utsikt over egne vinmarker, hvor det har vært dyrket jord siden 1737. Vinkjelleren er nærmest i sin originale stand, og ligger på det dypeste hele 17 meter under bakken. Denne er nå verneverdig som en del av UNESCO-statusen for Monferrato-området.

Dag 2

Grazzano Badoglio til Montegrosso d'Asti

Etappelengde

42

Syklene står allerede på vingården og venter på dere. Dere skal nå ta fatt på første sykkeletappe, og begynner pent og pyntelig med drøye sju km med lett utforbakke. Veiene slynger seg mellom ulike typer av dyrket mark, enger med solsikker og åser med små, sjarmerende og historiske landsbyer. I denne delen av Monferrato er det ennå få turister som har funnet veien, noe som merkes godt på trafikken, som nærmest er fraværende på store deler av dagens trasé. Allerede i dag vil dere få turens bratteste bakke. Denne kommer etter snaut 30 km sykling, men det bratte partiet er kun noen få hundre meter langt, og belønningen er toppen av åsen som gir panoramautsikt over kulturlandskapet rundt. Herfra snor veien seg i det bølgende landskapet frem til dagens endestasjon, Montegrosso.


Dag 3

Montegrosso d’Asti til Vesime

Etappelengde

43

Dagen starter på små, fredelige landeveier, som omkranser av mais-, hvete- og vinmarker. Siste halvdel av dagens rute vil bringe dere inn på smale landeveier som går midt blant vinrankene i de pittoreske åssidene. Avslutningsvis blir det en lang utforkjøring, før de siste fem km til hotellet venter. Her kan man nyte god mat og drikke, og kanskje en dupp i bassenget.

Dag 4

Vesime til Castelletto Uzzone

Etappelengde

29

I dag venter det en utrolig vakker og spektakulær etappe. Det stiger ganske mye i dag, men til gjengjeld er ikke etappen så lang, så her er det bare å ta tiden til hjelp. Dette er nok også den dagen hvor omgivelsene er på sitt frodigste. Dere skal gjennom deler av naturreservatet Parco Regionale di Piana Crixia. Et lite vernet område kjent for sine skånsomt kultiverte åser, og bratte eksponerte berg. Vegetasjonen er av det tetteste du finner i regionen. På hoteller har dere storslått utsikt, og flotte fasiliteter for avslapping og hygge.


Dag 5

Castelletto Uzzone til Monforte d’Alba

Etappelengde

48

Der hvor gårsdagens etappe var turens korteste, er dette den lengste. Dere vil bevege dere mot stadig mer kultivert landskap, hvor dere innledningsvis vil se en del hasselnøttproduksjon, som så gradvis går over i flere og større vinmarker, når dere vil befinne dere i vindistriktets aller helligste områder. Lunsj vil vi anbefale å ta etter ca. 30 km, hvor dere har kommet til byen Bossolasco. Denne ligger på en høyde, snaut 750 moh., og er dagens siste lille topp. Etter lunsjen kan glede dere over mer lettkjørt terreng, gjennom vinmarker, og inn til Monforte d’Alba.


Dag 6

Monforte d’Alba til Alba

Etappelengde

29

Turens siste sykkeletappe, og for en etappe det er. Små landsbyer, kirkespir og slott preger etappen, hvor veiene oftehever seg over de dyrkede markene og innbyr til panoramautsikt over landskapet rundt. Dere skal innom Barolo, La Morra, og Grinzane Cavour.

Sykkelturen avsluttes i Alba. Byen er flere tusen år gammel, og regnes som hovedstad i området Langhe. Her ligger alt til rette for å nyte en helaften. Reiser dere sent på året kan vi være behjelpelige med å skaffe billetter til Alba Music Festival, som avholdes i forbindelse med trøffelfestivalen som årlig holdes i Alba.

Dag 7

Hjemreise

Dere blir plukket opp ved hotellet og transportert til flyplassen.

Bestill reise

feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding