En rundtur innom Piemonte og Lombardia langs Maggioresjøen

Lago Maggiore

En tur gjennom Piemonte og Lombardia langs Lago Maggiore – Italias nest største innsjø med en sjarmerende kystlinje, frodig landskap og historiske byer.

En ferie for deg som ønsker å nye livet i rolige omgivelser, med vakkert landskap og smake på den italienske kulturen. På denne turen vil du nyte fine landeveier som tar deg langs Maggjoriesjøen fra start i Angera med avslutning i Stresa. Mens du er på sykkelsetet vil du ha anledning til å stoppe in ... Les mer

Inkludert i turen

  • Leie av sykler (el-sykkel inkludert)
  • Overnatting på hotell med god standard
  • Bagasjetransport mellom hotellene
  • Transport fra og til flyplassen
  • GPS-spor til bruk på mobil eller sykkelcomputer

Dag 1

Ankomst Milano eller Bergamo

Etappelengde

40-70

Høydemeter

400-700

Dere vil bli hentet av oss på flyplassen og kjørt til hotellet i Angera, en liten historisk by i Lombardia, hvor dere skal bo første natten. Ankommer dere rundt formiddagen bør dere ta dere en spasertur til Rocca d'Angera også kalt Borromeo slottet – Borromeo familien har satt flere spor langs Maggiorsjøen dere vil se i løpet av turen – utsikten er spektakulær og vil gi dere en liten smakebit på hva dere har i vente.

Dersom dere kommer tidlig kan vi gjøre klar syklene og en rundtur på ca. 40-70 kilometer, avhengig av hva dere ønsker. Rundturen vil være litt kuppert og tar dere opp noen fine utsiktspunkt over Maggioresjøen.

Dag 2

Angera til Laveno

Etappelengde

40 km

Høydemeter

200

Dere starter dagen med en god frokost og gjør dere deretter klar for første sykkeletappe, syklene står allerede klargjort på hotellet. Dagens trasé går nordover langs Maggioresjøen, på fine rolige landeveier – dagens etappe er ikke særlig lang eller veldig krevende, nyt turen, ta flere stopp og ta innover deg det vakre landskapet og utsikten over Maggioresjøen. Når dere nærmer dere godt over halvveis på dagens etappe sykler dere forbi historiske Santa Caterina del Sasso som absolutt er verdt en titt der den ligger på en steinete åsside langs kysten. Siste del av etappen fortsetter langs kysten, blant historiske fort, villaer og flott landskap.

Dag 3

Laveno til Stresa

Etappelengde

50 km

Høydemeter

300

Dagens rute er litt lengre en gårsdagen, men ikke noe mer krevende av den grunn. Dere starter dagen med en 15 minutters ferje tur fra Laveno over til Verbania – på båtturen vil dere se delen av Maggioresjøen som strekker seg til Sveits. Ved ankomst Verbania vil dere ha en kort sykkeltur til dagens andre høydepunkt nemlig Villa Taranto, som av mange anses som en av Europas fineste botaniske hager. Videre på dagens etappe vil dere ha flere muligheter til å nyte en god lunsj med utsikt over Maggioresjøen. Dersom dere ønsker å komme tidligere frem til Stresa er det nok av opplevelser der.

Stresa er en sjarmerende liten by langs Maggioresjøen, med flere restauranter og mulighet for en dukkert om varmen blir for høy. Dere bør også benytte dere av muligheten for en liten båttur over til Isola Bella også kalt «vakker øy» – en veldig liten øy, med mye historie med bl.a besøk av Napolion, et eget palass for Borromeo familien og en tilhørende vakker botanisk hage – det er inngangspenger for å se palasset og den tilhørende hagen, men det er absolutt verdt det og en opplevelse du vil huske lenge.

Dag 4

Rundtur fra Stresa – Arona – Stresa

Etappelengde

50 km

Høydemeter

350

Dagen i dag byr på flere muligheter. Vi har lagt opp en rundtur som tar dere innom Arona, som blir den sydligste byen på deres tur, her kan dere velge å sykle flatt eller kuppert, avhengig av dagsformen. Dersom dere ønsker å utforske Stresa, nyte strandlivet eller sykle så er mulighetene mange.

Dag 5

Hjemreise

Dere vil bli plukket opp på hotellet og transportert til flyplassen. Ønsker dere å forlenge deres reise med litt storbyferie i Milano før hjemreise kan vi arrangere transport til Milano.

Bestill reise

feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding