Asturia - Castilla y León - Cantabria

De Kantabriske Fjell

Sykkelsportens mest brutale klatringer i en fløyelsmyk innpakking bestående av frodige åser, duvende fjellandskap og vakre sandstrender. Et absolutt "must" for sykkelentusiasten.

En tur til «Det grønne Spania», hvor smale landeveier slynger seg gjennom det frodige og spektakulære landskapet. De Kantabriske Fjell strekker seg hele 480 km, og er en barriere for værsystemene i Atlanterhavet. Dette gjør denne delen av Spania til landets frodisgste på den nordlige siden av fjelle ... Les mer

Inkludert i turen

  • Følgebil
  • Tre guider
  • Ti overnattinger på hotell av god standard
  • Fly tur/retur
  • Transport fra og til flyplassen
  • Frakt av bagasje og sykler fra og til Oslo
  • Frokost og lunsj hver dag
  • Kaffe fra følgebilen

Dag 1

Ankomst Bilbao

Deltakerne flys til Bilbao, og vil derfra bringes til den lille byen Solares, som ligger rett sør for Santander.
Her skal vi bo på det kjente hotellet Castilla Termal Balneario de Solares, hvor deltakerne kan nyte termiske bad og det beste fra det utsøkte tradisjonelle kantabriske kjøkkenet, med villfisk direkte fra det lokale fiskemarkedet eller kanskje grillet kjøtt.

Dag 2

Solares – Villacarriedo

Etappelengde

62

Høydemeter

2105

Klatringer

Alto de Los Machucos (968 m.)

Turen starter med en kopi av slutten på den 17. etappen i La Vuelta a Espania i 2017. Etter noen få kilometer tar vi fatt på den første stigningen, Puerto de Alisas, som med sine 12 km a 5 % gir deltakerne en myk start. Thomas de Gent har rekorden her, med en snittfart på 29 km/t. Den er følgelig en fin aperitiff til dagens hovedrett, Alto de Los Machucos. Med sine 8,9 km og 8,1 % kan den høres høyst overkommelig ut, men denne bakken klatres i flere ramper, hvor det er noen fryktinngytende partier. Bratteste 100 meter er 26,1 %, og kommer etter ca. 2,5 km.
Etter å ha syklet denne i 2017 uttalte Chris Froome at han aldri skulle tilbake. Når det er sagt er det veldig vakkert både på vei opp, og etter toppen, og absolutt verdt strevet.
Vi skal også i dag bo på et ærverdig firestjerners hotell.

Dag 3

Villacarriedo – Llanes

Etappelengde

120

Høydemeter

2206

Dagens etappe er uten de lengste klatringene og de høyeste fjellene, men har flere små og korte kneiker, som kan minne litt om det man finner i Ardennene. Disse bringer oss nordover, og helt ut til kysten. Vi skal innta lunsj i den vakre badebyen San Vicente de la Barquera. Herfra sykler vi i det duvende grønne landskapet langs kysten, til den kjente turistbyen Llanes, hvor det blir muligheter til å ta et bad i Atlanterhavet, for de som ønsker det.

Dag 4

Llanes – Palacio de Cutre

Etappelengde

104 km (66 km)

Høydemeter

2604 (1512) høydemeter

Klatringer

Alto de la Tornería (471 m.)

Lagos de Covadonga (1134 m.)

En dag mange har drømt om står foran oss. Vi skal bestige kolossen Covadonga. Med sine 16 km a 7,4 % er den slik en skikkelig klatring skal være. Den er krevende, men ikke umenneskelig hard, slik to av turens øvrige klatringer kan oppleves. Den er også umåtelig vakker, og blir flotter dess høyere en kommer. Før vi kommer dit skal vi over to mindre klatringer, som til tross for sine beskjedne høyder er ment å være et must for de som besøker regionen. Siste del av etappen bringer oss til Palacio de Cutre. En ærverdig bygning fra midten av 15-tallet som er pusset opp til et hotell, med fokus på det kulinariske.

Dag 5

Palacio de Cutre – Oviedo

Etappelengde

92

Høydemeter

2061

Nok en etappe hvor de største klatringene glimrer med sitt fravær, men den er ikke helt uten utfordringer, selv om fokus i dag for mange vil være å nyte omgivelsene og samle krefter til «hviledagen» i morgen. På veien mot Oviedo vil vi passere mange små landsbyer og få et mer autentisk inntrykk av denne delen av Spania. Stor del av dagens ferd går på smale landeveier med ytterst begrenset trafikk. Vi avslutter i utkanten av Oviedo, hvor vi skal tilbringe de neste to nettene.

Dag 6

Hviledag i Oviedo på femstjernes Spahotell

Etappelengde

67 eller 162

Høydemeter

2247 eller 3707

Klatringer

Alto de L'Angliru (1570 m.)

Puerto de La Cubilla (1683 m.)

En hviledag er selvsagt høyst frivillig, og vi har satt opp en dag som bringer deltakerne til sykkelsportens kanskje aller «verste» fjell - Alto de L'Angliru.
12,4 km med 9,9 % høres kanskje ikke så ille ut. Tross alt har de siste 13 km av Grossglockner samme tall å vise til, og den er 1000 meter høyere. Likevel er det slik at dette er noe helt annet. De siste 6 km er 13,1 % i snitt. Det bratteste partiet, også kjent som Cueña les Cabres, er på hele 23,6 %, og kommer ca. 3 km fra toppen. For de som allerede har syklet Mortirolo og Zoncolan vil dette gjøre «samlingen» komplett. Det er ytterst få sykkelmosjonister som kan skilte med det å ha syklet alle disse tre. Etter toppen tar vi en annen sløyfe tilbake til hotellet, og hele rundturen blir på ca. 66 km.

For de som er i ytterst god form, og i tillegg kanskje evner å holde litt igjen på Angliru, kan vi friste med en svipptur opp til Puerto de la Cubilla. Ikke la deg lure av navnet Puerto, som indikerer at det er et pass, for det er ikke mulig å ta seg over der med landeveissykkel. Den asfalterte veien fortsetter riktig nok et lite stykke, men stopper ved en enkel bebyggelse, hvor du herfra må ferdes på kjerrevei. Det er altså som en blindvei å regne, men for en blindvei. Dette er regionens lengste klatring. 27,5 km a 5 %, men de første 10 km har bare 2,5 % i snitt, så det er betydelig brattere den siste drøye halvannen mila til toppen.

Dag 7

Oviedo - San Martín

Etappelengde

97

Høydemeter

3280

Klatringer

Alto del Gamoniteiro (1791 m.)

Trobaniello (1552 m.)

Puerto de Ventana (1587 m.)

Ser man bort fra den lange sløyfa i går, er dette turens tøffeste etappe.
Med to klatringer over 15 km lange, som begge topper ut på mer enn 1 500 moh. er dette en dag som blir tøff, men på ingen måte uoverkommelig.
Dagens første utfordring er Alto del Gamoniteiro.
Anglirus onde søster stod på La Vuelta-programmet for første gang i år. Vi vil sykle en lengre og betydelig mer billedskjønn variant enn proffene gjorde, men de siste åtte, og mest brutal kilometerne, er de samme. Den siste kilometeren til Gamoniteiru har ramper på 16 - 17 %, og det på 1 700 meters høyde. Selve toppen er kun 4 km unna Angliru.
For de som ikke ønsker å ta turen opp de bratteste km til toppen er det anledning til å sykle rett forbi avkjøringen, og fortsette mot Trobaniello. Trobaniello er 17 km a 6,3 %, og refereres til som spanias Finestre, da de siste km mot toppen er grus. Fra toppen er det en makeløs utsikt langs eggen som bringer deg til Puerto de Ventana. Herfra er det 20 km utforkjøring til hotellet.

Dag 8

San Martín - Corias

Etappelengde

120

Høydemeter

3108

Klatringer

Puerto del Marabio (1048 m.)

Vi starter en kupert dag med å klatre til dagens høyeste punkt umiddelbart. Puerto del Marabio bringer oss så vidt over 1000 moh., og er med sine 12 km a 5,1 % en vakker og relativt tilgivende klatring, med kun noen korte strekker hvor man ser tosifret stigningsprosent. Etter dette er etappen preget av å gå opp og ned, hvor den største prøvelsen blir Alto de Las Estacas. Denne er 7,5 km a 7,4 %. Under nær sagt hele etappen ferdes vi på veier som minner mer om endeløse gangveier enn veier ment for motoriserte kjøretøy. De bukter seg gjennom kulturlandskapet, og man skal holde tunga rett i munnen for ikke å bli usikker på hvilken himmelretning man til enhver tid sykler i.

Dag 9

Corias - Luarca

Etappelengde

98

Høydemeter

2423

Klatringer

Altu la Marta (1105 m.)

Altu de Bustantigu (1010 m.)

Alto del Segredal (700 m.)

I dag sykler vi stort sett rett nordover, og ender opp ved kysten igjen.
Etappen har én skikkelig klatring, som i løpet av 9,3 km a 6,2 % tar oss til toppen av Altu la Marta. Herfra er det en drøy mil med småkupert og spektakulært terreng bort til Altu de Bustantigu. Nå venter det lettkjørte 15 km før vi tar fatt på stigningen opp til Villayón. Nå befinner vi oss på veier man skulle tro var konstruert for syklister. Hver meter av dagens etappe er ren sykkelglede. Vi skal over en topp til - Alto del Segredal. Herfra er det nedover langs grønne åser hele veien til kysten. Vi avslutter med en runde rundt det spektakulære kapellet Ermita de Nuestra Señora la Blanca, som ligger ytterst på kanten av halvøya ved havnen i Luarca.

Dag 10

Luarca - Soto del Barco

Etappelengde

78

Høydemeter

1988

Den siste etappen går rett østover langs kysten. Etter lunsj tar vi fatt på den første av to klatringer. Disse kommer tett, og bringer oss opp til 600 moh. Fra toppen skal vi følge en egg hele veien ned til havet igjen, med fantastisk utsikt hele veien ned.

Dag 11

Hjemreise

Kort transport bort til flyplassen og fly hjem.

Bestill reise

feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding