Treningssamling

Costa Blanca

Tren på flotte veier i fantastisk natur, og bo på et firestjernes hotell bygget for syklister, hvor alle måltider er inkludert.

Da vi skulle finne en egnet destinasjon for våre treningssamlinger falt vi ned på tre kandidater. Det var Mallorca, Costa Blanca og Sierra Nevada. Det var egentlig ikke så vanskelig å beslutte som vi trodde. Valget falt på Costa Blanca. Området har det mest stabile været, mest varierte og lett tilgj ... Les mer

Inkludert i turen

 • Transport fra og til flyplassen
 • Overnatting på firestjernes hotell i dobbeltrom
 • Frokost, lunsj og middag på hotellet
 • Trimrom
 • Vin til lunsj
 • Guidede turer hver dag
 • Servicekjøretøy tilgjengelig ved uhell
 • Låsbart sykkelrom kun for Epeak, med tilgang via romnøkkel
 • Vaskemaskin og tørketrommel for sykkeltøy på sykkelrommet
 • Vasking og vedlikehold av sykkel ved behov
 • Ladepunkter til Di2 og elsykler i sykkelrommet

Sykkelterrreng og veier

Sykkelterrenget er vakkert og spektakulært, med et nærmest uendelig utvalg av pittoreske ruter og klatringer. I fjellene er trafikken omtrent fraværende. Langs kysten kan du sykle relativt flate traseer på meget gode veier, og selv om det her er noe mer trafikk er det lave fartsgrenser og veldig mange syklister, så bilistene vet å ta hensyn. Her ligger kafeer og strandpromenadene som perler på en snor, så det er aldri noe problem å få satt seg ned og nyte en kaffe, is eller kanskje en øl.

Vuelta a España har ved flere anledninger besøkt området, og det er en rekke klatringer som er kjent fra det spanske treukers-rittet i nærområdet til hotellet. I tillegg går rittet Volta a la Comunitat Valenciana i dette området hvert år, hvor bakkene i disse fjellene ofte er avgjørende for utfallet av sammendraget.

Én av de aller mest krevende, Subida Bernia, ligger faktisk bare tre km unna, og kan tas som avsluttende test for de som ønsker det. Belønningen er en makeløs utsikt, og en stor porsjon mestringsfølelse. Den er ikke lengre enn fem km lang, men med 12 % i snitt er den likevel en munnfull. Rekorden er på 18:51, og innehas av en ikke helt ukjent slovener ved navn Tadej Pogačar. Det innebærer en gjennomsnittsfart på 15,9 km/t.

De fleste av klatringene i området preges heldigvis av å være langt slakere og mer overkommelige.

Syklister på treningssamling
Guadalest, Spania

Klimaet

Været er varmere og tørrere enn «hovedkonkurrenten», Mallorca. Temperaturene her er i snitt to grader varmere enn på Mallorca i perioden desember til april. Vinteren er så mild at mandeltrærne blomstrer allerede i januar/februar. I tillegg er det betydelig mindre nedbør i samme periode, hvor Mallorca faktisk har 50 % mer nedbør i januar, februar og april, og over dobbelt så mye i mars.

Logistikk

Det er enkelt å komme seg til Costa Blanca, med direkteflyvninger fra en rekke norske byer til Alicante. Fra Flyplassen settes det opp busser av oss som bringer deltakerne til hotellet.

Flere av hotellene i området har forstått at sykkelturismen har kommet for å bli, og har tilpasset seg de behovene denne typer turister har. Hotellet vårt har sågar tatt dette enda et skritt videre, og har tilpasset seg profflagene og deres behov. Hvert lag eller gruppe har dedikerte oppbevaringsrom til syklene, med egne vaskemaskiner til sykkelbekledning. På utsiden av oppbevaringsrommene er det vaskeplass til sykler, samt eget sykkelverksted. Den vanlige romnøkkelen gir også tilgang til oppbevaringsrommet for sykler. Det er velværeavdelinger med kuldekulp, boblebad og badstue. Det er også egne massasjerom, hvor også vi tilbyr prisgunstig massasje, for de som ønsker det.

Hotellet ligger rett ved havet, og har også eget utendørsbasseng som er oppvarmet året rundt.

Det er også anledning til å ha egne grupperom for flere lag/klubber/grupper samtidig. Noe som muliggjør foredrag eller andre fellesarrangementer for de ulike gruppene.

Personell

Epeak vil ha flere personer tilgjengelig under hele samlingen. Disse vil sykle egne oppsatte turer hver dag, hvor de som ønsker kan delta. Det vil minimum være to ulike turer, hvor lengde og tempo er tilpasset ulike nivåer.

I tillegg vil vi ha en servicebil tilgjengelig hver dag, som vil rykke ut ved velt eller andre uhell, samt om noen får større tekniske problemer, og må hentes eller få teknisk assistanse. Alle guidene våre har førstehjelpskurs.

Servicebil

Bilen er utstyrt med førstehjelpsutstyr og hjertestarter. I tillegg har vi med noe verktøy og reservedeler for enkle reparasjoner i «felt». Deler må dekkes av deltaker selv.


Bestill reise

feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding