Fotturer, el-sykkel, og bading

Cinque Terre

Med utgangspunkt i firestjerners hoteller sykler dere mellom middelalderbyer, vingårder og slott, før dere avslutter med noen rolige dager i vakre Cinque Terre.

Riomaggiore, Cinque Terre

En drømmeferie for deg som vil ha litt av alt. Bading, mat- og vinopplevelser, samt fot- og sykkelturer. Her har vi gjort vårt ytterste for å finne overnattingssteder som tilfører reisen det lille ekstra. Basert på egne erfaringer, samt tips fra våre italienske venner, har vi funnet hoteller som i ... Les mer

Inkludert i turen

  • Leie av sykler
  • Overnatting på hotell med god standard
  • Frokost hver dag
  • Bagasjetransport mellom destinasjonene
  • Transport fra flyplassen
  • Togbilletter
  • GPS-spor til bruk på mobil eller sykkelcomputer
Casciana Terme Spa

Dag 1

Ankomst Firenze eller Pisa

Vi henter dere på flyplassen, og bringer dere til hotellet for innsjekk. Her kan dere nyte god mat og drikke, og ta en dukkert i bassenget. Casciana Terme ligger i det fantastiske toskanske landskapet i nærheten av Pisa, og er en av de små juvelene som den toskanske kulturen nøye har bygget og bevart gjennom århundrene.

Landsbyens tusenårige historie er pakket inn i en romantisk legende om grevinnen Matilde di Canossa. Adelskvinnen skal etter sigende ha hatt en tam, men skrall, gammel svarttrost som hun registrerte ble stadig bedre etter å jevnlig ha duppet seg i vannet fra en varm kilde. Grevinnen skal så ha tatt i bruk det fantastiske vannet for å lindre gikt og ubehag.

Hun bestemte seg dernest for å bygge infrastruktur og startet en rekke utsmykningsarbeider.

Badet tiltrekker seg i dag tusenvis av turister hvert år.Det termiske vannet i Casciana kalles "Acqua Mathelda", til ære for grevinnen, og springer ut ved en konstant og naturlig temperatur på 35,7 grader C.

Lander dere tidlig, og foretrekker noen timer i Pisa først, kan vi hente dere i byen utpå ettermiddagen, om så er ønskelig.

Dag 2

Casciana Terme - Volterra

Etappelengde

45 km

Etter en god frokost venter en innholdsrik sykkeletappe. På ruten ligger det små mindre kjente landsbyer nærmest som perler på en snor. Etappen byr på variert terreng og landskap. Her vil dere oppleve klassisk toskansk kulturlandskap, og partier med mer frodig vegetasjon.

Etter ca 25 km sykling kommer dere til Teatro del Silenzio. Det er et frilufts-amfiteater som ligger utenfor byen Lajatico - hjembyen til Andrea Bocelli. I 2006 overbeviste Bocelli Lajatico kommune om å bygge denne utendørsarenaen, hvis struktur utnytter de naturlige formasjonene i det kuperte landskapet. Teateret utsmykkes med ulike skulpturer hvert år (her fra 2013). I tillegg avholdes det én konsert i året, hvor Bocelli selv er blant artistene. Etappen avsluttes med en stigning opp til byen Volterra. Denne ble etablert så tidlig som 700 år før vår tidsregning, av Etruskerne.

Etruskerne var et kulturfolk i det antikke Italia og Korsika fra 700-tallet f.Kr. De holdt til i Etruria, som nå er Toscana og det nordlige Latium. Roma var antakelig dominert av etruskere i begynnelsen, og etruskernes kultur har følgelig hatt stor innflytelse i ettertiden. Oldtidens romere ga dem navnet Etrusci eller Tusci, og dette romerske navnet er opprinnelsen til stedsnavnet Toscana.

Byen har en rekke severdigheter, og like viktig - mange gode restauranter. Vi har spist på de fleste, og kan komme med anbefalinger om så er ønskelig.

Dag 3

Volterra - Borgo di Colleoli

Etappelengde

40 km

Dagens rute er omtrent like lang, men noe mindre kupert enn hva dere opplevde i går. Traseen starter med å sykle ned fra toppen hvor Volterra ligger, og vil etter hvert preges av smale sjarmerende veier, nærmest blottet for trafikk, som omkranset av olivenlunder, cypress-alleer og vinranker, vil bringe dere nordover mot Palaia og Colleoli. På veien dit skal dere bla. passere den spektakulære spøkelsesbyen Ruderi di Toian. Her kan man ta en rekke Instagram-vennlige bilder. Etter ytterligere sju km sykling ankommer dere Palaia. Etappen avsluttes ved spahotellet som ligger i Colleoli, snaut tre km nord-nordvest for Palaia. Hotellet har flere bassenger og flotte opparbeidede hager hvor man kan nyte måltider og/eller forfriskninger.


Dag 4

Borgo di Colleoli - San Miniato

Etappelengde

25 km

I dag kan dere velge mellom en kort, men pittoresk etappe frem til hotellet i San Miniato, som er del av et byggverk med tusen år gammel historie, eller dere kan velge en mer strabasiøs tur, som vil bringe dere gjennom de urbane områdene i Arnodalen, og opp til huset hvor Leonardo da Vinci ble født i 1452. Man bør være litt erfaren med å sykle i trafikk for å ta fatt på den ruta, men når man kommer gjennom de to km med litt mer trafikk, er belønningen stor der man sykler i åssiden over Vinci by, på vei til tusenkunstnerens fødested. Om dere ikke ønsker å sykle dit, men likevel ønsker å se huset, er det mulig å ta en drosje fra hotellet.

Byen San Miniato har også rik historie. San Miniato var et senter for administrasjon i middelalderen og ble en av de viktigste byene i Toscana da Firenze fikk steg til makten i renessansen. Kunst og kultur er således imponerende, byens beskjedne størrelse til tross. I dag er San Miniato først og fremst kjent som Toscanas trøffelhovedstad, hvor deres hvite trøflere står i sentrum, og byen arrangerer trøffelfestival hvert år i november. Byen har forpliktet seg politisk til å gjennomføre tiltak som skal bedre miljøet både for innbyggere og besøkende. Den skal være «avslappende og folkevennlig» og skal sikre besøkende opplevelsen bak ”hemmeligheten med det gode liv». Besøker man byen på høsten kan man selv være med og oppleve trøffeljakt med hund.

Dag 5

Transport til Cinque Terre

Dere skal bo i Monterosso al Mare, som med sine 1500 innbyggere er den største byen i Cinque Terre. Vi anbefaler å rusle rundt for å ta en titt i både den nye og gamle delen av byen. Da begge har sine særegenheter.

Etter at dere har fått innlosjert dere på hotellet anbefaler vi at dere tar en liten spasertur rundt i byen, hvor dere bør ta en ekstra titt på Chiesa di San Giovanni Battista. En gotisk katolsk kirke i svart og hvit marmor.

Nede ved stranden er det bare å følge promenaden sørover, som så fører dere inn på en fin sti som vil lede dere til Vernazza. Det er skiltet vei, og det er verdt å nevne at det ved inngang til nasjonalparken må det betales for billett (ni euro). Dette er en ca. tre km lang middels krevende tur. Med fantastisk utsikt, og vinranker og oliventrær som dyrkes i terrasser i fjellveggen, vil dette være et minne for livet. Vi anbefaler å ta spaserturen om ettermiddagen/kvelden, hvor lyset er flottest. Etter at dere har kost dere med god mat og drikke i Vernazza kan dere velge mellom å ta båt eller tog tilbake til Monterosso. Det å reise med toget mellom de ulike byene er effektivt, rimelig (fire euro) og behagelig, men er været godt anbefaler vi en båttur.

Dag 6

Tog til Vernazza, fottur til Corniglia og Manarola

Dere starter dagen med en god frokost innen dere rusler opp til togperrongen, hvor dere tar toget til Vernazza. Herfra skal dere fortsette til fots, frem til Corniglia. Den opprinnelige stien er stengt, men en alternativ rute, dog noe hardere er absolutt verdt å prøve seg på. Turen starter i Corniglia og strekker seg over ca. 5 km, med en estimert vandretid på rundt 2 timer og 30 minutter. Denne ruten er kjent for å være middels vanskelig, med en maksimal høyde på rundt 400 meter over havet. Den mest anbefalte retningen for å starte turen er fra Corniglia. Dette skyldes at stien først leder opp til Volastra, som ligger 335 meter over havet, og deretter nedover mot Manarola, noe som gir en jevnere og enklere stigning sammenlignet med motsatt retning. Underveis passerer stien gjennom olivenlunder og vinmarker, og tilbyr panoramautsikt over kysten. Hvis du starter fra Manarola, bør du være forberedt på en utfordrende start med 1200 trinn opp til Volastra før stien flater ut.


Siden den kjente stien Via dell'Amore (kjærlighetsstien) mellom Manarola og Riomaggiore for øyeblikket er stengt på grunn av et jordskred, må man benytte en alternativ rute kjent som Via Beccara. Denne stien er åpen og tilbyr en mulighet til å gå mellom de to byene.

Via Beccara er en relativt utfordrende sti, karakterisert av sin vanskelighetsgrad og kupert terreng. Ruten er omtrent 1,5 km lang og tar vanligvis rundt en time å fullføre. Denne stien gir deg en unik opplevelse av det dramatiske landskapet langs kysten, med utsikt over Middelhavet og de omliggende åsene. Hvis du planlegger å ta denne ruten må du være forberedt på noen bratte stigninger.

Vel fremme i Riomaggiore kan dere ta toget ellet båten tilbake til Monterosso.

Dag 7

Transport til Pisa

Transport til Pisa, med opphold på et flott hotell med perfekt beliggenhet. Etter en uke med aktiv ferie kan dere nå nyte denne verdensberømte byen med god samvittighet.

Dag 8

Hjemreise

Transport til flyplassen.

Bestill reise

feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding