Pittoresk landskap, el-sykkel og kulinariske opplevelser

Bella Toscana

Med utgangspunkt i sjarmerende hoteller sykler dere mellom middelalderbyer, vingårder og slott, hver kveld avsluttes med autentisk italiensk-måltid.

Lucca

Turen gjennomføres med norsk reiseleder, i samarbeid med EPEAK og VI OVER 60 REISEGØY. Her har vi gjort vårt ytterste for å finne overnattingssteder som tilfører reisen det lille ekstra. Basert på egne erfaringer, samt tips fra våre italienske venner, har vi funnet hoteller som i tillegg til å gi h ... Les mer

Inkludert i turen

  • Flybiletter inkl. bagasje t/r Oslo - Pisa
  • Norsk reiseleder
  • Leie av el-sykler
  • Overnatting på hotell med god standard
  • Frokost hver dag
  • 3-retters middag hver dag
  • Bagasjetransport mellom destinasjonene
  • Transport fra og til flyplassen
  • GPS-spor til bruk på mobil eller sykkelcomputer

Dag 1

Ankomst Pisa

Vi henter dere på flyplassen, og bringer dere til hotellet for innsjekk. Her kan dere nyte god mat og drikke, og ta en dukkert i bassenget. Casciana Terme ligger i det fantastiske toskanske landskapet i nærheten av Pisa, og er en av de små juvelene som den toskanske kulturen nøye har bygget og bevart gjennom århundrene.

Landsbyens tusenårige historie er pakket inn i en romantisk legende om grevinnen Matilde di Canossa. Adelskvinnen skal etter sigende ha hatt en tam, men skrall, gammel svarttrost som hun registrerte ble stadig bedre etter å jevnlig ha duppet seg i vannet fra en varm kilde. Grevinnen skal så ha tatt i bruk det fantastiske vannet for å lindre gikt og ubehag.

Hun bestemte seg dernest for å bygge infrastruktur og startet en rekke utsmykningsarbeider.

Badet tiltrekker seg i dag tusenvis av turister hvert år.Det termiske vannet i Casciana kalles "Acqua Mathelda", til ære for grevinnen, og springer ut ved en konstant og naturlig temperatur på 35,7 grader C.

Dag 2

Casciana Terme - Volterra

Etappelengde

38 km

Etter en god frokost venter en innholdsrik sykkeletappe. På ruten ligger det små mindre kjente landsbyer nærmest som perler på en snor. Etappen byr på variert terreng og landskap. Her vil dere oppleve klassisk toskansk kulturlandskap, og partier med mer frodig vegetasjon.

Etter ca 25 km sykling kommer dere til Teatro del Silenzio. Det er et frilufts-amfiteater som ligger utenfor byen Lajatico - hjembyen til Andrea Bocelli. I 2006 overbeviste Bocelli Lajatico kommune om å bygge denne utendørsarenaen, hvis struktur utnytter de naturlige formasjonene i det kuperte landskapet. Teateret utsmykkes med ulike skulpturer hvert år (her fra 2013). I tillegg avholdes det én konsert i året, hvor Bocelli selv er blant artistene. Etappen avsluttes med en stigning opp til byen Volterra. Denne ble etablert så tidlig som 700 år før vår tidsregning, av Etruskerne.

Etruskerne var et kulturfolk i det antikke Italia og Korsika fra 700-tallet f.Kr. De holdt til i Etruria, som nå er Toscana og det nordlige Latium. Roma var antakelig dominert av etruskere i begynnelsen, og etruskernes kultur har følgelig hatt stor innflytelse i ettertiden. Oldtidens romere ga dem navnet Etrusci eller Tusci, og dette romerske navnet er opprinnelsen til stedsnavnet Toscana.

Byen har en rekke severdigheter, og like viktig - meget god mat. Vi avslutter dagen med fellesmåltid.

Dag 3

Volterra - Borgo di Colleoli

Etappelengde

38 km

Dagens rute er omtrent like lang, men noe mindre kupert enn hva dere opplevde i går. Traseen starter med å sykle ned fra toppen hvor Volterra ligger, og vil etter hvert preges av smale sjarmerende veier, nærmest blottet for trafikk, som omkranset av olivenlunder, cypress-alleer og vinranker, vil bringe dere nordover mot Palaia og Colleoli. På veien dit skal dere bla. passere den spektakulære spøkelsesbyen Ruderi di Toian. Her kan man ta en rekke Instagram-vennlige bilder. Etter ytterligere sju km sykling ankommer dere Palaia. Etappen avsluttes ved spahotellet som ligger i Colleoli, snaut tre km nord-nordvest for Palaia. Hotellet har flere bassenger og flotte opparbeidede hager hvor man kan nyte måltider og/eller forfriskninger.


Dag 4

Borgo di Colleoli - San Miniato

Etappelengde

25 - 50 km

I dag kan dere velge mellom en kort, men pittoresk etappe frem til hotellet i San Miniato, som er del av et byggverk med tusen år gammel historie, eller dere kan velge en mer strabasiøs tur, som vil bringe dere gjennom de urbane områdene i Arnodalen, og opp til huset hvor Leonardo da Vinci ble født i 1452. Man bør være litt erfaren med å sykle i trafikk for å ta fatt på den ruta, men når man kommer gjennom de to km med litt mer trafikk, er belønningen stor der man sykler i åssiden over Vinci by, på vei til tusenkunstnerens fødested. Om dere ikke ønsker å sykle dit, men likevel ønsker å se huset, er det mulig å ta en drosje fra hotellet.

Byen San Miniato har også rik historie. San Miniato var et senter for administrasjon i middelalderen og ble en av de viktigste byene i Toscana da Firenze fikk steg til makten i renessansen. Kunst og kultur er således imponerende, byens beskjedne størrelse til tross. I dag er San Miniato først og fremst kjent som Toscanas trøffelhovedstad, hvor deres hvite trøflere står i sentrum, og byen arrangerer trøffelfestival hvert år i november. Byen har forpliktet seg politisk til å gjennomføre tiltak som skal bedre miljøet både for innbyggere og besøkende. Den skal være «avslappende og folkevennlig» og skal sikre besøkende opplevelsen bak ”hemmeligheten med det gode liv».

Dag 5

San Miniato - Lucca

Etappelengde

45 km

Etter frokost setter vi oss på syklene i retning Lucca, dette er turens siste etappe. Lucca er en betydningsfull by i Toscana. Lucca er kjent for sine godt bevarte renessanse-murer som omkranser bykjernen og sin rike historiske arv, som inkluderer mange kirker og tårn. Byen har en sjarmerende atmosfære med smale gater og historiske bygninger.

På kvelden nyter vi et bedre måltid innenfor bymuren og mimrer om alt vi har opplevd sammen på disse dagene.

Dag 6

Hjemreise

Vi har sen avgang fra Pisa, så denne dagen kan brukes til å bli bedre kjent med Lucca, vandre langs bymuren, nyte en bedre lunsj – eller ta det med ro ved bassenget.

Det er felles avreise med buss til flyplassen.

Bestill reise

feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding
feilmelding