Historien bak Epeak

Epeak skal bli Skandinavias ledende leverandør av sykkelreiser for mosjonister, aktive syklister og bedrifter.

Terrengsykling i Gol

Gabriel har med sin bakgrunn som profesjonell syklist syklet nær sagt alt som er av veier i Europa. Selv som pensjonert syklist ble det vanskelig å få tid til å ta de etterlengtede langturene i disse områdene, for nå satt han i stedet i følgebilen til Team Sky, nå Ineos, i kraft av sin rolle som sportsdirektør.

«Jeg kjenner gjengen fra før, og har sett bilder av det dem har vært på av turer, både i det private og i sitt arbeid som guider i Alpene, og tenkte at dette er midt i blinken for meg. Vi har lekt litt med tanken en stund, så han satte meg i dialog med Svein.»

Svein har jobbet med sykkelbekledning, og startet selskapet Orack, som nå er leverandør av tøyet til sykkellandslaget mfl.. Det ble raskt klart for meg at Svein hadde en genuin kjærlighet til den Italienske kulturen og sykkelhistorien, og hadde selv lekt med tanken om å starte med organiserte turer til området. Svein har også jobbet som guide i Pyreneene og Alpene, og har god kjennskap til områdene.

Det tok ikke lang tid før vi kom til enighet om hvor vi ville med selskapet, og hvilke opplevelser vi ønsker å formidle til folket. Samtidig manglet vi kompetanse på logistikk, trasévalg og leverandørkontakt innen en rekke områder. Vi fikk overbevist Harald om å bli med, og gå “all in” fra start av. Harald representerer det vi manglet på produktutvikling.

I tillegg fikk vi med Marita på laget. Hun har bodd og studert i Frankrike i tre år, og kjenner kulturen, menneskene og språket. Marita har selv syklet mange av passene i Alpene. Gjennom å ha vært guide på flere turer er hun kjent med hva som kreves av ulike leverandører, og vil stå for mye av dialogen med disse.

Vi er stadig i dialog med flere ressurspersoner vi mener vil være med på å styrke teamet vårt ytterligere.

Vi gleder oss veldig, og er utrolig stolte av den produktporteføljen vi har på plass allerede, og den vil bare bli større for de kommende sesongene.