Følgebilen

Hva er hensikten bak det å ha med seg en følgebil, og hvilke fordeler gir det deg som deltaker? Under har vi forsøkt å gi deg som deltaker en innsikt i nettopp dette.

Bilde av en av våre følgebiler

Følgebilen har i hovedsak tre funksjoner, men kan i enkelte tilfeller ha en fjerde funksjon. Primærfunksjonen er å yte service og sikkerhet til deltakerne underveis på etappene. Dette løses gjerne ved at bilen ligger bakerst som et anker, og sørger for at alle er med og er ivaretatt. Følgebilen vil fra den posisjonen kunne “rykke ut» på meldinger om ulike behov. Det være seg ved punkteringer eller andre tekniske utfordringer, eller hvis deltakerne er i behov av ekstra drikke, bekledning eller annet. Ved jevne mellomrom vil bilen kjøre fremover i “feltet”, og høre hvordan folket har det.

Av hensyn til medtrafikanter vil bilen stoppe langs veien relativt ofte, for å slippe trafikk forbi. Noen ganger vil det ikke være anledning til å ligge bak i det hele tatt, grunnet øvrig trafikk, og da vil vi på forhånd opplyse om de planlagte stoppene, og guidene vil gi melding til følgebilen om behov som oppstår underveis. Som sekundærfunksjon har sjåføren av følgebilen til oppgave å klargjøre lunsj til deltakerne, der hvor den skal serveres i det fri. Det gjøres på forhåndsavtale steder. Som en tredje funksjon fungerer følgebilen som bagasjetransport mellom hotellene. Før hver sykkeletappe plasseres bagasjen i følgebilen. Det deltakerne kan ha behov for underveis blir lagt i en liten sekk på anvist sted. Dette er gjerne ekstra bekledning og kanskje litt favorittsnacks.

Som en tredje funksjon fungerer følgebilen som bagasjetransport mellom hotellene. Før hver sykkeletappe plasseres bagasjen i følgebilen. Det deltakerne kan ha behov for underveis blir lagt i en liten sekk på anvist sted. Dette er gjerne ekstra bekledning og kanskje litt favorittsnacks. Av og til hender det at følgebilen har en fjerde oppgave. Det er når enkelte deltakere (eller guider) blir syke, skadet eller rett og slett har en dårlig dag. Da har man anledning til å sette seg i bilen, og slappe av litt.

Følgebilen blir for de fleste som en god venn. En slik du ikke kan se for ofte.